Izdomāju izlikt pāris rindas veselības jautājumā no savas pieredzes.
Tvaika pusē esmu nupat pusotru gadu ar astīti, bet pirms tam smēķēju gadus 12, šādas tādas izmaiņas esmu pamanījis.
Pašā sākumā jau bija manāmas izmaiņas, jo bija kļuvis vieglāk elpot, vieglāk uztenterēt uz piekto stāvu vai nelielā kalniņā. Sāku intensīvāk just smaržas un garšas. Protams, pazuda arī dzeltenā krāsa no "cigarešu pirkstiem" un "bonus", ka drēbes, mute, mati nes pēc darvas un tabakas jaukuma. Jutu arī izmaiņas apetītē, tā bija palikusi labāka (te jāskatās vai tas ir + vai - ), diezgan fiksi pacēlās svars pa 4kg, tipa pie mana 1.91m rumpja tas nav daudz, be tā kā tur savi 15 jau bija lieki, tad laika gaitā nometu 20kg, tur gan nav nekāda sakara ar tvaiku, pulsa koridora treniņi pusgada garumā 3x nedēļā

Vēl esmu pamanījis, ka praktiski pa visu tvaikošanas laiku nav bijušas saslimšanas ar klepu un iesnām, bet smēķējot tādas ligas bija 3-4x gadā, dažreiz dāvaniņā arī bronhīts. Turklāt nesmēķētāji tiek uz kājām pa nedēļu vai 10 dienām, es krekšķēju visas 3 nedēļas. Pazuda arī ikrīta smēķētāja krekšķis.
Uzlabojumu jūtu arī pie fiziskām slodzēm, nav lielu problēmu nomīt ar ričuku 50 km. Tagad esmu pasācis arī skriet, uz olimpiskajiem rekordiem neeju, bet 6km noskrienu brīvi un nākamajā dienā nav pilnīgi nekādu "paģiru"
Zinu, ka pilnībā reabilitēt 12 nosmēķētos gadus nevarēšu nekad, bet esmu priecīgs, ka nometu tās zārka naglas, esmu priecīgs, ka fiziski jūtos ļoti ok. Ja nu šo lasa kāds, kas smēķē un domā tikai par pāriešanu uz tvaiku, dari to un nenožēlosi, vēl labāk - atmet pavisam!
Nu kaut kā īsumā tā.
Varbūt kolēgas var padalīties ar saviem stāstiem.