Sveiciens tvaika ģeneratoriem.
Izdomāju izlikt pāris rindas veselības jautājumā no savas pieredzes.
Tvaika pusē esmu nupat pusotru gadu ar astīti, bet pirms tam smēķēju gadus 12, šādas tādas izmaiņas esmu pamanījis.
Pašā sākumā jau bija manāmas izmaiņas, jo bija kļuvis vieglāk elpot, vieglāk uztenterēt uz piekto stāvu vai nelielā kalniņā. Sāku intensīvāk just smaržas un garšas. Protams, pazuda arī dzeltenā krāsa no "cigarešu pirkstiem" un "bonus", ka drēbes, mute, mati nes pēc darvas un tabakas jaukuma. Jutu arī izmaiņas apetītē, tā bija palikusi labāka (te jāskatās vai tas ir + vai - ), diezgan fiksi pacēlās svars pa 4kg, tipa pie mana 1.91m rumpja tas nav daudz, be tā kā tur savi 15 jau bija lieki, tad laika gaitā nometu 20kg, tur gan nav nekāda sakara ar tvaiku, pulsa koridora treniņi pusgada garumā 3x nedēļā
Vēl esmu pamanījis, ka praktiski pa visu tvaikošanas laiku nav bijušas saslimšanas ar klepu un iesnām, bet smēķējot tādas ligas bija 3-4x gadā, dažreiz dāvaniņā arī bronhīts. Turklāt nesmēķētāji tiek uz kājām pa nedēļu vai 10 dienām, es krekšķēju visas 3 nedēļas. Pazuda arī ikrīta smēķētāja krekšķis.
Uzlabojumu jūtu arī pie fiziskām slodzēm, nav lielu problēmu nomīt ar ričuku 50 km. Tagad esmu pasācis arī skriet, uz olimpiskajiem rekordiem neeju, bet 6km noskrienu brīvi un nākamajā dienā nav pilnīgi nekādu "paģiru"
Zinu, ka pilnībā reabilitēt 12 nosmēķētos gadus nevarēšu nekad, bet esmu priecīgs, ka nometu tās zārka naglas, esmu priecīgs, ka fiziski jūtos ļoti ok. Ja nu šo lasa kāds, kas smēķē un domā tikai par pāriešanu uz tvaiku, dari to un nenožēlosi, vēl labāk - atmet pavisam!
Nu kaut kā īsumā tā.
Varbūt kolēgas var padalīties ar saviem stāstiem.
Kas notika ar mani pa pusotru gadu?
-
- Dežurants
- Atbildes: 316
- Pievienojies: 20 Mar 2015, 10:54
- Nauda: : Locked
- Atrašanās vieta: Ogre
- Kontakts:
Kas notika ar mani pa pusotru gadu?
Ego-T->Vamo 15W->Siegalei 30W->iStick 100w->Cloupor 80W->Cuboid 200W->Smok Guardian III 75W->KangerTech DripBox 160w
- Yanka
- Aktīvs
- Atbildes: 225
- Pievienojies: 28 Jan 2015, 16:53
- Atrašanās vieta: Salaspils
- Veipoju kopš: 11 Jūn 2012
Re: Kas notika ar mani pa pusotru gadu?
Apsveicu!
Piekrītu, pretīgais krekšķis ir pilnīgi mazāks vai nemaz.
Jau no bērnības slimoju ar bronhītiem katru gadu,
kad sāku smēķēt 3x gadā vai pat biežāk.
Tā kā tagad tas viss ir palicis pagātnē!
Ja spētu iedot balto cepumu, iedotu, bet nevaru.
Piekrītu, pretīgais krekšķis ir pilnīgi mazāks vai nemaz.
Jau no bērnības slimoju ar bronhītiem katru gadu,
kad sāku smēķēt 3x gadā vai pat biežāk.
Tā kā tagad tas viss ir palicis pagātnē!
Ja spētu iedot balto cepumu, iedotu, bet nevaru.
- Yanka
- Aktīvs
- Atbildes: 225
- Pievienojies: 28 Jan 2015, 16:53
- Atrašanās vieta: Salaspils
- Veipoju kopš: 11 Jūn 2012
Sveiks, vecums 41 vēlreiz aprīlī svēru 108kg, tagad 88kg
Pa vasaru braukāju intensīvi ar ričuku, kad nebija darbs.
Tagad šancēju nav spēka vakaros, auksts un tumšs.
Skrējiens maijā:
Skrējiens septembrī:
Nav nekādi sporta rezultāti, mans sunītis Peka par mani krutāk noskrēja.
Bet uzlabojums ir un sunītim ir prieks ar mani kopā laiku pavadīt.
Elpošana perfekto, kājas nu ciskās pēc tam varēja just.
Pa vasaru braukāju intensīvi ar ričuku, kad nebija darbs.
Tagad šancēju nav spēka vakaros, auksts un tumšs.
Skrējiens maijā:
Skrējiens septembrī:
Nav nekādi sporta rezultāti, mans sunītis Peka par mani krutāk noskrēja.
Bet uzlabojums ir un sunītim ir prieks ar mani kopā laiku pavadīt.
Elpošana perfekto, kājas nu ciskās pēc tam varēja just.
- G0neee
- Atbildes: 1
- Pievienojies: 27 Sep 2016, 20:17
malacis, bet sāk parādīties baumas, ka šīs cigaretes arī nemaz nav tik vesleīgas
sporta totalizators internetā
-
- Biedrs
- Atbildes: 10
- Pievienojies: 05 Jūl 2016, 14:43
Trollololo... Kas pa cigaretēm?G0neee rakstīja:malacis, bet sāk parādīties baumas, ka šīs cigaretes arī nemaz nav tik vesleīgas
-
- Dežurants
- Atbildes: 316
- Pievienojies: 20 Mar 2015, 10:54
- Atrašanās vieta: Ogre
- Kontakts:
Tu pilnīgi nevietā lieto vārdu "veselīgs", vārds ar tā nozīmi nav savienojams ar procesu, kad tiek regulāri ieelpots ķīmisku vielu mikslis ar nikotīna kungu priekšgalā. Adekvāts vārdu salikums tvaicēšanas salīdzināšanai ar cigareti būtu "mazāk kaitīgs".G0neee rakstīja:ka šīs cigaretes arī nemaz nav tik vesleīgas
Ego-T->Vamo 15W->Siegalei 30W->iStick 100w->Cloupor 80W->Cuboid 200W->Smok Guardian III 75W->KangerTech DripBox 160w
- arturs
- Biedrs
- Atbildes: 15
- Pievienojies: 13 Sep 2016, 17:47
- Veipoju kopš: 26 Okt 2016
"Jutu arī izmaiņas apetītē, tā bija palikusi labāka (te jāskatās vai tas ir + vai - )"
Neesmu vēl sācis tvaicēt, bet šis mani biedē!
Neesmu vēl sācis tvaicēt, bet šis mani biedē!
-
Varu padalīties ar savu pieredzi elektronisko cigarešu lietošanā un kādu tas ir atstājis iespaidu uz mani, manu organismu. Es tvaicēju gandrīz veselu gadu, bet jau tagad izjūtu daudzas izmaiņas savā veselības stāvoklī.Pirmkārt jau elpot ir palicis daudz vieglāk, no rītiem nav tik grūti piecelties, jūtos atpūties vairāk.Darbā varu nostrādāt 12h no vietas, esmu enerģiskāks, nav novērots tik liels nogurums pēc darba, kā tas bija, kad es smēķēju.Nav vairs aizelsa kad skrienu, varu mierīgi uzskriet līdz 5stāvam, noskriet 100m, pietam elpa neaizrausies ciet.Un te sekos pašas svarīgākās izmaiņas manā veselības stāvoklī:
Iespējams ne visi zin, kas ir veģetatīva distonija, neizplūdīšu sīkumos, bet tā ir ļoti traka lieta.Pie šīs slimības, ja to var saukt par slimību, cilvēks izjūt ļoti nepatīkamas izjūtas.Ir tā saucamās lēkmes, kas uznāk un pēc kāda laika pāriet.Manā gadījumā, tas sākās gadus 2 atpakaļ, kad vēl biju smēķētājs.Pēkšņi sirds sāka dauzīties nenormāli ātri, galva griezās, likās ka tūlīt miršu.Elpa mēdza aizsisties, grūti bija paelpot, bija jāspiež sevi elpot!Tam visam klāt nāca panikas lēkme, tas nozīmē, ka tev šķiet, ka ar tevi kaut kas var notikt un neviens tev nespēs palīdzēt, liekas, ka esi nopietni slims, bet nezini, ar ko tieši.Ārsti plāta rokas un dzen no vienas palātas uz citu.Līdz pēc desmitās reizes tev pasaka, ka tev ir konstatēta veģetatīva nervu sistēmas distonija.Tad lūk, kopš sāku tvaicēt, šīs lēkmes palika retākas, un šobrīd ir gandrīz pazudušas vispār.Kā es jutos ar šo diagnozi pirms gada un tagad, ir kā diena pret nakti, lai jums tā saprotamāk būtu - šī kaite samazināja manu dzīves kvalitāti, pēc sajūtam, uz 50%. Bet tagad es jūtos daudz labāk, esmu atpakaļ ierindā.Domājams vēl gadu bez smēķēšanas, bet ar tvaiku un simptomi izzudīs pilnībā.Protams nevar nepieminēt garšas atjaunošanos un smaržu receptoru attīrīšanos.Jūtu garšu un smaržu reizes 5labāk.Tāda lūk ir mana pieredze veiksmi visiem, kas nolēmuši nomest smēķēšanu un panākumus veselības uzlabošanā, un vienu es droši varu pateikt, veselība uzlabosies manāmi.
Iespējams ne visi zin, kas ir veģetatīva distonija, neizplūdīšu sīkumos, bet tā ir ļoti traka lieta.Pie šīs slimības, ja to var saukt par slimību, cilvēks izjūt ļoti nepatīkamas izjūtas.Ir tā saucamās lēkmes, kas uznāk un pēc kāda laika pāriet.Manā gadījumā, tas sākās gadus 2 atpakaļ, kad vēl biju smēķētājs.Pēkšņi sirds sāka dauzīties nenormāli ātri, galva griezās, likās ka tūlīt miršu.Elpa mēdza aizsisties, grūti bija paelpot, bija jāspiež sevi elpot!Tam visam klāt nāca panikas lēkme, tas nozīmē, ka tev šķiet, ka ar tevi kaut kas var notikt un neviens tev nespēs palīdzēt, liekas, ka esi nopietni slims, bet nezini, ar ko tieši.Ārsti plāta rokas un dzen no vienas palātas uz citu.Līdz pēc desmitās reizes tev pasaka, ka tev ir konstatēta veģetatīva nervu sistēmas distonija.Tad lūk, kopš sāku tvaicēt, šīs lēkmes palika retākas, un šobrīd ir gandrīz pazudušas vispār.Kā es jutos ar šo diagnozi pirms gada un tagad, ir kā diena pret nakti, lai jums tā saprotamāk būtu - šī kaite samazināja manu dzīves kvalitāti, pēc sajūtam, uz 50%. Bet tagad es jūtos daudz labāk, esmu atpakaļ ierindā.Domājams vēl gadu bez smēķēšanas, bet ar tvaiku un simptomi izzudīs pilnībā.Protams nevar nepieminēt garšas atjaunošanos un smaržu receptoru attīrīšanos.Jūtu garšu un smaržu reizes 5labāk.Tāda lūk ir mana pieredze veiksmi visiem, kas nolēmuši nomest smēķēšanu un panākumus veselības uzlabošanā, un vienu es droši varu pateikt, veselība uzlabosies manāmi.
Kas ir Pieslēdzies
Lietotāji, kuri atrodas šajā forumā: 8 un 0 viesi