Plānotas izmaiņas sākot no 2016.gada 20.maija

Elektronisko cigarešu nākotne.
Lietotāja avatars
Sluchijs
Aktīvs
Atbildes: 93
Pievienojies: 02 Aug 2015, 22:04
Nauda: : Locked
Atrašanās vieta: Rīga
Kontakts:

Plānotas izmaiņas sākot no 2016.gada 20.maija

Raksts Sluchijs » 08 Dec 2015, 17:02

Kārtējais raksts Delfos ar "satraucošu" ziņu! Gan jau ka būs arī reāli apgrūtinājumi...

Pielieku linku http://www.delfi.lv/bizness/biznesa_vid ... d=46812807

Bet būtiskākais, ka
a) elektroniskās cigaretes un to uzpildes flakonus, kas neatbilst šā likuma prasībām, atļauts laist tirgū līdz 2017. gada 20. maijam;
b) likumprojektā iekļautas elektronisko smēķēšanas ierīču un to uzpildes tvertņu drošības prasības (varbūt lai pasargātu no eksplozijas :) ). Paredzēts noteikt, ka uz elektronisko smēķēšanas ierīču un to uzpildes tvertņu iepakojuma būs jānorāda informācija par to sastāvu un potenciālo ietekmi uz veselību. Tāpat būs jānorāda ieteikums izstrādājumu glabāt bērniem nepieejamā vietā. :thumbup: :thumbup: :thumbup: Līmēšu uz aparāta uzlīmi ar uzrakstu, ka tvaicēšana apdraud mani :!: :!: :!:
c) Latvijā turpmāk būs aizliegts jebkurā reklāmā attēlot personas smēķējam, kā arī bez maksas izplatīt tabakas izstrādājumus, augu smēķēšanas produktus, elektroniskās smēķēšanas ierīces un elektronisko smēķēšanas ierīču uzpildes tvertnes - būs jāpārskata foruma logo - tvaicējošā lokomotīve :lol: :lol: :lol: .
d) ir izstrādāts kaut kāds likumprojekts "Par tabakas izstrādājumu, augu smēķēšanas produktu, elektronisko smēķēšanas ierīču un elektronisko smēķēšanas ierīču uzpildes tvertņu realizācijas, reklāmas un lietošanas ierobežošanu" - kuram ir laiks sameklēt, ielieciet lūdzu linku, lai varam apspriest!!.

Tad vēl patīk doma, ka transporta līdzekļos nevarēs smēķēt - jāsaprot, ka elektroniski smēķēt un smēķēt ir viens un tas pats!!! :D

Tvaika dzinējs palīdzēja izveidoties buržuāzijai!!!
Lietotāja avatars
Gintchlv
Paps
Atbildes: 1067
Pievienojies: 04 Jan 2015, 03:26
Atrašanās vieta: Cēsis, Latvija
Veipoju kopš: 18 Jan 2013
Kontakts:

Re: Plānotas izmaiņas sākot no 2016.gada 20.maija

Raksts Gintchlv » 08 Dec 2015, 17:31

Šeit var izlasīt kas sagaida Latvijas tvaicētājus!
http://likumi.lv/doc.php?id=270337

Attēls

Jābrauc uz Angliju, tur veselības ministrija noteikusi ka ģhimenes ārstam ir tieības izrakstīt recepti elektroniskajai cigaretei £20 vērtībā un recepti un £10 vērtībā recepti vienam pacientam nedēļā lai iegādātos ešķidrumu vai kārtridžus... Anglijā, ar Medical Kartēm(tās var dabūt bezdarbnieki, pensionāri, cilvēki ar nepitiekamiem ienākumiem) ārsta apmeklējums tiek apmaksāts no valsts( ne visa suma, bet pašām jāmaksā pāris £) un tad arī zāles recepšu praktiski par brīvu...
Paņemšu recepti, braukšu pa LV un man neviens neko izdarīt nevarēs- jo likumā rakstīts: "20) elektroniskā smēķēšanas ierīce - elektroniska ierīce, kas paredzēta nikotīna vai citu ķīmisku vielu ievadīšanai respiratorajā sistēmā, bet nav paredzēta lietošanai ārstniecības nolūkos."
Attēls
Lietotāja avatars
Sluchijs
Aktīvs
Atbildes: 93
Pievienojies: 02 Aug 2015, 22:04
Atrašanās vieta: Rīga
Kontakts:

Re: Plānotas izmaiņas sākot no 2016.gada 20.maija

Raksts Sluchijs » 08 Dec 2015, 17:41

Atradu Eiropas direktīvu, iepatikās 1 teikums :)

(38)
Nikotīnu saturošu šķidrumu ar šo direktīvu būtu jāatļauj laist tirgū vienīgi tad, ja nikotīna koncentrācija nepārsniedz 20 mg/ml. Šī koncentrācija ir līdzīga tai pieļaujamai nikotīna devai, kādu gūst no standarta cigaretes laikā, kas vajadzīgs šādas cigaretes izsmēķēšanai. Lai mazinātu ar nikotīnu saistīto risku, elektronisko cigarešu uzpildes flakoniem, rezervuāriem un kapsulām būtu jānosaka maksimālais lielums.

Tātad!!!!! Ja es lietoju 3mg/ml šķidrumu, esmu 7 reizes veselīgāks kā parastais pīpētājs!!!!!!! Un tā ir oficiāla Eiropas Padomes nostādne, jo ierakstīta EIROPAS PARLAMENTA UN PADOMES DIREKTĪVA 2014/40/ES !!!

Tātad te beidzot ir Eiropas oficiālais atzinums, cik reizes veselīgāk ir tvaicēt nekā pīpēt!!!

Nu!!!! Dodiet man cepumus :) :) :), jo esmu atradis atbildi uz mūžīgo jautājumu, kas ir kaitīgi vai veselīgi!!! :) :) :)

http://eur-lex.europa.eu/legal-content/ ... 32014L0040
Tvaika dzinējs palīdzēja izveidoties buržuāzijai!!!

Atgriezties uz “Likumi, likumprojekti, raksti, blogi Latvijā un pasaulē”

Kas ir Pieslēdzies

Lietotāji, kuri atrodas šajā forumā: 3 un 0 viesi