1. Noskaidroju,ka arī Igaunijā pavisam nesen ir aizliegta e-cigarešu iegāde no ārzemēm. Es gan vairāk interesējos tieši par koncentrātiem,bet cik sapratu viss, kas saistīts ar e-cigaretēm nu ir aizliegts. Par sodiem un to apmēriem nemāku teikt. Kas attiecas un koncentrātiem - tie konkrēti nav aizliegti, bet uz tiem netieši ir norādīts. Pieļauju,ka līdzīgi kā mums.
Man iztulkoja man interesējošās likuma vietas:
"It's not legal to buy anything internationally. [...]
It's been argued over and over again.
In the law it does not outright include flavourings as tobacco-related products, but it is (lightly) implied.
§ 31. Tobacco-related products
(1) Tobacco-related products are:
1) products used similarly to tobacco products, with which consumption of tobacco products is imitated, and products which are used to substitute tobacco products including electronic cigarette, herbal smoking products, all kinds of materials used to substitute waterpipe tobacco and smokeless snus no matter their nicotine content
2) products used directly for consuming tobacco products /--/ not important
(2) Electronic cigarette is a product, what could be used to consume nicotine-containing vapor by a mouthpiece, or a component of such a product, including fill pods, tanks and the device without a fill pod or a tank. Electronic cigarettes can be non-reusable or fillable with a fill pod or a tank or with a non-reusable fill pod.
(3) not important
https://www.riigiteataja.ee/akt/TubS"
Noriskēju un nu gaidu koncentrātu sūtījumu uz Igauniju. Kopā viņi tur bija diezgan daudz.
Jau vairākas dienas sūtījums "ir ceļā uz Igauniju",bet nekas nemainās. Pēc laika visticamāk būtu jau jābūt galā,bet par to ziņas nav.
Kad būs jaunumi-došu ziņu.
2. Kas attiecas uz izmēģinājuma trusīšiem ar Latvijas muitu - pirms likuma pieņemšanas biju pasūtījis dažas lietas arī saistībā ar e-cigaretēm.
Viena nupat ir atzīmēta kā izsūtīta uz manu tuvāku pasta punktu no šķirotavas, viena vēl ir šķirotavā,bet viena paciņa šovakar no šķirotavas tika pārsūtīta uz muitu(oh,snap!). Protams tāda ļaunu vēstošā ilūzija,bet nu es ziņošu par tālāko attīstību.
3. Kas attiecas uz Aliexpress,tad katrs pārdevējs izvēlas savu sūtīšanas kompāniju/metodi. Ir tādi,kas sūta caur Igauniju, bet man tas ir sanācis nejauši, jo bieži pārdevējam ir opcija "AliExpress Standard Shipping", kas patiesībā var nozīmēt ļoti dažādas kompānijas(ko laikam ir atzinis Aliexpress), viena no tām ir omniva, pāris reižu tā ir gadījies. Tā ir viena no 3 ātrākajām piegādēm (pēc manas pieredzes līdzīgi ātrumi ir arī postnl un singapure post)