Tvaiks un 16.11.2016 grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā

Elektronisko cigarešu nākotne.
Lietotāja avatars
WoTsoon
Aktīvs
Atbildes: 124
Pievienojies: 18 Okt 2016, 18:39
Nauda: : Locked
Atrašanās vieta: Melnbārži
Veipoju kopš: 16 Mar 2014

Re: Tvaiks un 16.11.2016 grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā

Raksts WoTsoon » 22 Nov 2016, 13:10

Idejas: Pagaidām, līdz pilnīgi noskaidrosies situācija, var pirkt no tiem (vietējiem), kas izmanto OMNIVA. Tam vēl klāt netiek! Tālāk jāmēģina atrast kādus igauņus, kas varētu Tallinā mūsu Ķīnas pakas saņemt, un ar OMNIVA pārsūtīt uz Rīgu
Tagad gb jau sūta caur eesti omniva, bet..., mļja, man mods marinējas igauņu muitā jau no 11.11., bet šodien ir , manuprāt, 22. Var izdarīt secinājumus. kr4, skaties, kā gribi, kārtējā maucība no valdošās kliķes puses.
P. S. Cigabuy sūta ar Eesti OMNIVA.

Attēls :vapeit:
Hcigar Towis 180 + Captain RTA
Eleaf iKunn 220 + Manta RTA
Lietotāja avatars
arturs
Biedrs
Atbildes: 15
Pievienojies: 13 Sep 2016, 17:47
Veipoju kopš: 26 Okt 2016

Raksts arturs » 22 Nov 2016, 15:21

Wotsoon rakstīja:
Idejas: Pagaidām, līdz pilnīgi noskaidrosies situācija, var pirkt no tiem (vietējiem), kas izmanto OMNIVA. Tam vēl klāt netiek! Tālāk jāmēģina atrast kādus igauņus, kas varētu Tallinā mūsu Ķīnas pakas saņemt, un ar OMNIVA pārsūtīt uz Rīgu
Tagad gb jau sūta caur eesti omniva, bet..., mļja, man mods marinējas igauņu muitā jau no 11.11., bet šodien ir , manuprāt, 22. Var izdarīt secinājumus. kr4, skaties, kā gribi, kārtējā maucība no valdošās kliķes puses.
Cigabuy sūta ar Eesti OMNIVA

Kā Tu to panāci gatavu? :o

Kā arī, kā šis likums attiecas uz "dāvinājumiem"?!
Piemēram, ja vinnēju kādā konkursā u.t.t. :D

Kur vispār ir redzams šī likuma pieņemšanas datums?
Attēls
Lietotāja avatars
HaPuK
Sargs
Atbildes: 516
Pievienojies: 06 Sep 2016, 23:24
Bank: Locked
Atrašanās vieta: Jēkabpils
Veipoju kopš: 07 Jūl 2015

Raksts HaPuK » 22 Nov 2016, 15:24

Pieņemts 16.11.2016
Attēls
Once you go black, you never go back.

Asmodus minikin V2 + Vandy vape Kylin v2 RTA + Vapefly Core RTA
Asmodus boost + Asmodus Dawg RTA
Lietotāja avatars
arturs
Biedrs

Raksts arturs » 22 Nov 2016, 16:07

HaPuK rakstīja:Pieņemts 16.11.2016
Paldies, atradu.

Tabakas izstrādājumu, augu smēķēšanas produktu, elektronisko smēķēšanas ierīču un to šķidrumu aprites likums
http://likumi.lv/ta/id/282077-tabakas-i ... tes-likums

Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā ( stājas spēkā 16.11.2016)
http://likumi.lv/ta/id/286561-grozijumi ... mu-kodeksa

Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodekss
http://likumi.lv/doc.php?id=89648#pn36&pd=1

Un pats "jautrākais" :evil:
Attēls
Attēls
Lietotāja avatars
WoTsoon
Aktīvs
Atbildes: 124
Pievienojies: 18 Okt 2016, 18:39
Atrašanās vieta: Melnbārži
Veipoju kopš: 16 Mar 2014

Raksts WoTsoon » 22 Nov 2016, 16:56

arturs rakstīja:
Wotsoon rakstīja:

es neko. es tika pasūtīju... mods no cigabuy, bet no aliexpreša vēl TV box, un 64 gb SD karte, un visi šie pēdējie sūtījumi caur eeti OMNIVA nāk. es pats biju izbrīnīts, kad ieraudzīju...'
Vienīgi netrekojas, kamēr nav igaunijā.
Attēls :vapeit:
Hcigar Towis 180 + Captain RTA
Eleaf iKunn 220 + Manta RTA
Lietotāja avatars
arturs
Biedrs

Raksts arturs » 22 Nov 2016, 17:06

Wotsoon rakstīja:
arturs rakstīja:
Wotsoon rakstīja: Tagad gb jau sūta caur eesti omniva, bet..., mļja, man mods marinējas igauņu muitā jau no 11.11., bet šodien ir , manuprāt, 22. Var izdarīt secinājumus. kr4, skaties, kā gribi, kārtējā maucība no valdošās kliķes puses.

es neko. es tika pasūtīju... mods no cigabuy, bet no aliexpreša vēl TV box, un 64 gb SD karte, un visi šie pēdējie sūtījumi caur eeti OMNIVA nāk. es pats biju izbrīnīts, kad ieraudzīju...'
Vienīgi netrekojas, kamēr nav igaunijā.
:shock: interesanti, jo pie shippinga nerādās info, ka ar Igauņu Omnivu sūtītu. Varbūt tādā veidā ir iespējams "apiet" jaunos likumus? :roll:
Attēls
Lietotāja avatars
veipo.lv
Aktīvs
Atbildes: 28
Pievienojies: 12 Jūl 2016, 19:03
Atrašanās vieta: Ogre
Veipoju kopš: 01 Feb 2014
Kontakts:

Raksts veipo.lv » 22 Nov 2016, 17:29

Nu agrāk vai vēlāk Igauņu muita dos ziņu mūsu muitai ka caur viņiem iet liels sūtījumu trafiks ar aizliegtajām precēm, tad Omniva dabūs pa asti no instancēm ka nekontrolē sūtījumus un balle beigta :D
Lietotāja avatars
infants
Admins
Atbildes: 532
Pievienojies: 06 Jan 2015, 09:16
Bank: Locked
Atrašanās vieta: Salaspils
Veipoju kopš: 02 Dec 2014
Kontakts:

Raksts infants » 22 Nov 2016, 18:29

Nomierinaties. Jebkurā gadījumā pastam parastajam ir vislielākās iespējas izšmaukt cauri muitai. Visi pārējie piegādes kantori tiek vairāk kontrolēti.
Omniva der tikai, ja 'pribalķikā' kaut kas no punkta A uz punktu B jāpārsūta.
Attēls
Nord2
Lietotāja avatars
arturs
Biedrs

Raksts arturs » 22 Nov 2016, 23:18

infants rakstīja:Nomierinaties. Jebkurā gadījumā pastam parastajam ir vislielākās iespējas izšmaukt cauri muitai. Visi pārējie piegādes kantori tiek vairāk kontrolēti.
Omniva der tikai, ja 'pribalķikā' kaut kas no punkta A uz punktu B jāpārsūta.
Neizšmaukšanas gadījumā preces konfiskācija + naudas sods līdz 210€... No tā gribētos izvairīties :D
Attēls
uudza
Aktīvs
Atbildes: 21
Pievienojies: 12 Nov 2016, 15:14

Raksts uudza » 23 Nov 2016, 01:26

1. Noskaidroju,ka arī Igaunijā pavisam nesen ir aizliegta e-cigarešu iegāde no ārzemēm. Es gan vairāk interesējos tieši par koncentrātiem,bet cik sapratu viss, kas saistīts ar e-cigaretēm nu ir aizliegts. Par sodiem un to apmēriem nemāku teikt. Kas attiecas un koncentrātiem - tie konkrēti nav aizliegti, bet uz tiem netieši ir norādīts. Pieļauju,ka līdzīgi kā mums.
Man iztulkoja man interesējošās likuma vietas:
"It's not legal to buy anything internationally. [...]
It's been argued over and over again.
In the law it does not outright include flavourings as tobacco-related products, but it is (lightly) implied.
§ 31. Tobacco-related products
(1) Tobacco-related products are:
1) products used similarly to tobacco products, with which consumption of tobacco products is imitated, and products which are used to substitute tobacco products including electronic cigarette, herbal smoking products, all kinds of materials used to substitute waterpipe tobacco and smokeless snus no matter their nicotine content
2) products used directly for consuming tobacco products /--/ not important
(2) Electronic cigarette is a product, what could be used to consume nicotine-containing vapor by a mouthpiece, or a component of such a product, including fill pods, tanks and the device without a fill pod or a tank. Electronic cigarettes can be non-reusable or fillable with a fill pod or a tank or with a non-reusable fill pod.
(3) not important
https://www.riigiteataja.ee/akt/TubS"

Noriskēju un nu gaidu koncentrātu sūtījumu uz Igauniju. Kopā viņi tur bija diezgan daudz.
Jau vairākas dienas sūtījums "ir ceļā uz Igauniju",bet nekas nemainās. Pēc laika visticamāk būtu jau jābūt galā,bet par to ziņas nav.
Kad būs jaunumi-došu ziņu.

2. Kas attiecas uz izmēģinājuma trusīšiem ar Latvijas muitu - pirms likuma pieņemšanas biju pasūtījis dažas lietas arī saistībā ar e-cigaretēm.
Viena nupat ir atzīmēta kā izsūtīta uz manu tuvāku pasta punktu no šķirotavas, viena vēl ir šķirotavā,bet viena paciņa šovakar no šķirotavas tika pārsūtīta uz muitu(oh,snap!). Protams tāda ļaunu vēstošā ilūzija,bet nu es ziņošu par tālāko attīstību.

3. Kas attiecas uz Aliexpress,tad katrs pārdevējs izvēlas savu sūtīšanas kompāniju/metodi. Ir tādi,kas sūta caur Igauniju, bet man tas ir sanācis nejauši, jo bieži pārdevējam ir opcija "AliExpress Standard Shipping", kas patiesībā var nozīmēt ļoti dažādas kompānijas(ko laikam ir atzinis Aliexpress), viena no tām ir omniva, pāris reižu tā ir gadījies. Tā ir viena no 3 ātrākajām piegādēm (pēc manas pieredzes līdzīgi ātrumi ir arī postnl un singapure post)

Atgriezties uz “Likumi, likumprojekti, raksti, blogi Latvijā un pasaulē”

Kas ir Pieslēdzies

Lietotāji, kuri atrodas šajā forumā: 6 un 0 viesi