1/8 kyosho nitro bagijs uz elektro

Praktiskas un noderīgas idejas - Latvietis Praktiskais.
Lietotāja avatars
bubucis
Mākslinieks
Atbildes: 457
Pievienojies: 04 Jan 2015, 21:56
Nauda: : Locked
Atrašanās vieta: Kurzeme

1/8 kyosho nitro bagijs uz elektro

Raksts bubucis » 20 Feb 2016, 21:50

Viss sakās ar to ka sāku uzlabot sikam mašīnites uz pulti vadāmās. Saķūnēju tik tālu ka sāka parketā palikt gumijas riepu degšanas pēdas. Tad sapratu ka vajag kautko nopietnāku lai var ālēties pa lauku. Un tā pēc ss.lv sludinajuma attadu vienu veco labo kyosho bagija nitro šasiju pa 45eur . Tākā nitro es negribeju, jo baigais trobelis un salidzinoši sālīta lietošana, tad to visu pārtaisiju uz elektro. Tātad, pults un batarijas man bija, tad tik vajadzeja piepirkt motoru, kronšteinu, servo un kontrolieri. Tad beigās viss man iznāca ap 100eur. Nu ko es varu teikt, nu super, tas ir ko vērts katrs ieguldītais cents. Vel šis tas bagijam ir jāmana ritošajam, bet tā ir ok. Nu, vel apm 30eir lai būtu perfektā stāvoklī. Bet tā, ja pirktu tātda veida jaunu, tad man būtu jāšķiras vismaz no 500eur.

phpBB [media]

Zobrats: 11t
Esc: 120A
Motors: 3650 4370kv
Batarija: 3s lipo 5000mah 30C

Tā vispār ņemot, tā lieta diezgan līdzīga veipošanai, ja skatamies no ampēru, pretestību un batariju puses. Te tā pat ir motoru pretestības un jaudas, tad ir kontrolieri, kas to visu uznem uz sevi, un tad ir batarijas. Vienīgā atšķiriba ir tā, ka šeit jaudas ir daudz lielākas. Man šim bagijam ir 820w motors, un un tas vel ir mazinš un bišku pa švaku, jo karsē par daudz ar visu piespiedu dzesēšanu. Tagad gaidu kad atnāks 3650 3100kv 1400W motors, tad vairs nevajadzētu būt problēmām ar pārkaršanu. Bet tā vidēji ņemot, apmēram pus stundā tā mašīna patērē 1.5kW elektrības.

Attēls
Patīk sarežģīt vienkāršas lietas lai būtu interesantāk...un vispār, brīžiem mēdzu būt kaitinošs.

Dzira:555vai Ry4 + ābou garša
VAMO box mod 40W un TAIFUN GT 1.6ohm, Subtank mini
Janis1988
Biedrs
Atbildes: 10
Pievienojies: 20 Apr 2016, 14:04

Re: 1/8 kyosho nitro bagijs uz elektro

Raksts Janis1988 » 17 Mai 2016, 22:30

Es šo visu pro tehnikas veidā ja kas LV izplatu :)
Pats gonkās braucu ar TLR 8ight 4.0e un TLR 22-4 :)
Ir forums tam savs un gonkas organizējas ziemā telpās, vasarā ārā, vasaras sezona sākas jūnijā :) šajā sestdienā ir treniņš, ja kādu interesē kas kur kā - PM.
Lietotāja avatars
Yanko
Aktīvs
Atbildes: 107
Pievienojies: 10 Apr 2016, 15:41
Atrašanās vieta: Rīga
Veipoju kopš: 07 Apr 2016

Raksts Yanko » 17 Mai 2016, 23:11

skaisti! treniņā protams, ka tikai ar saviem braucamajiem vai ne?
Attēls
Janis1988
Biedrs

Raksts Janis1988 » 18 Mai 2016, 08:28

Pamatā jā, protams, ja rodas interese tos iegādāties, tad ar samazinātu jaudu var dot paprovēt :)
Ja kas te pa kādam video no citu gadu gonkām:
https://www.youtube.com/watch?v=6iffWDU ... Qo&index=8
Pats forums atrodas latrc.lv :)

Informācijai, gonkās bracam ar 4S lipo elementiem, mašīnas jauda +/- 1hp/kg, tādas attiecības man liekas pat formulai nav :)
Kaut kad gadus atpakaļ šāds auto dragreisa sezonas atklāšanā 200m izkoda 5L jaguāru...
Ē.Mby

Raksts Ē.Mby » 18 Mai 2016, 09:30

Kvadkopteri ņem, būs rotaļa gan Tev gan sīkajam :)
Ē.Mby

Raksts Ē.Mby » 18 Mai 2016, 09:34

Mans bračka, jau otru mēnesi pats sūta sastāvdaļas un korpusu pats montē. Taisa augša no 4. servomotoriem sastāvēšot :)
Janis1988
Biedrs

Raksts Janis1988 » 18 Mai 2016, 09:52

pa 50Eur, nekas prātīgs nesanāks.
Savam mazajam brālim un māsai uz pērnaijiem ziemīšiem (2014.gada) uzdāvināju katram pa šādam:
http://gtrc.lv/losi-modeli/losi-mini-8r ... -4wd-buggy

Līdz šim neko nav salauzuši abi, vienīgais mīnuss, ar standarta bateriju brauc 5-7min un tad tas 2-3h lādējas.
To var atrisināt vēlāk piepērkot 2S lipo bateriju un jēdzīgāku lādētāju.

Šim pluss atsķirībā no tiem maximas variantiem ir tāds, ka visas detaļas ir nopērkamas, t.i ja kaut ko salauz, tad nopērc un samaini, nevis vari savus 50Eur mest laukā.

5-6gadus veci puikas jau pamazām sāk braukāt ar pa gonkām tiem ir sava u15 ieskaite, līdz 15 gadiem un ja tas hobijs aiziet, tad puika, kas sāks braukt 6 gadu vecumā noteikti vēlāk var izaugt par labu "sportistu" šajā sportā.
Lietotāja avatars
bubucis
Mākslinieks
Atbildes: 457
Pievienojies: 04 Jan 2015, 21:56
Atrašanās vieta: Kurzeme

Raksts bubucis » 21 Okt 2016, 20:16

Nu jau kāds laiks pagājis kopš man ir tas bagijs. Sīkais pilnā ātrumā izleca pa pilnīgi stāvu 10 cm apmali. Būtībā tas bij tas pats kas ielikt sienā. Iznīcināja stūres servo un stūres stieņus. 10eur un viss atkal bumbās. Tikai vairāk sīkam nedodu. :)
Ievācu vairāk info par savu kyosho....tātad...šis ir leģendārais Kyosho Burns Turbo. Šis esot mūsdienu rc bagiju tēvs( lai ko tas nozīmētu). Tas ir kautkāds 80-90o gadu modelis laikam.
Attēls
Patīk sarežģīt vienkāršas lietas lai būtu interesantāk...un vispār, brīžiem mēdzu būt kaitinošs.

Dzira:555vai Ry4 + ābou garša
VAMO box mod 40W un TAIFUN GT 1.6ohm, Subtank mini

Atgriezties uz “Praktiski padomi-offtopic”

Kas ir Pieslēdzies

Lietotāji, kuri atrodas šajā forumā: 5 un 0 viesi