Siltuma plūsmas blīvums un tā nozīme spirāļu būvēšanā.

Lietotāja avatars
seven11
Biedrs
Atbildes: 18
Pievienojies: 14 Mai 2016, 23:25
Nauda: : Locked

Siltuma plūsmas blīvums un tā nozīme spirāļu būvēšanā.

Raksts seven11 » 01 Feb 2017, 14:20

Stāstiņš:

Nodarbojos ar spirāļu tīšanu ap pusgadu. Sāku tīt parastos mikro koilus, bet viss tik ļoti miglaini un noslēpumaini. Uztīšu divas reizes, vate piedeg, trešo reizi, salīdzinoši ciešami. Šis haoss mani piespieda pārbūvējamos tankus atstāt uz gandrīz to pašu pusgadu. Sāku spēlēties ar kleptoniem un kļuva interesanti. Uzliku parasto, kādus 7-8 vijums.
0.jpg
Tagad jocīgi, bez problēmām varu tvaicēt uz brangiem 50 vatiem, bet viss kaut kā... lēni notiek... Tvaiks rodas ļoti lēni, bet ja pagaida 4-5 sekundes, kamēr spirāle "uzdzenas" viss kļūst labi.

Tad es uzzināju vienu vienkāršu triku, kā MOMENTĀ pārvērst VISAS savas spirāles par IDEĀLĀM mākoņu UN garšas MAŠĪNĀM! Pērc manu īpašo, jebkuram idiotam saprotamu apmācību manā mājaslapā TIKAI par 9.99€!* Tagad es tinu mazas 0.25Ω spirālītes, kuras ar 15 vatu palīdzību rada mākoņus, kas ir lielāki nekā pašās debesīs! Tagad to vari arī tu!
*12 ikmēneša maksājumi, kopā 119.88€

joks

Intersanta ideja spirāļu būvēšanai ir siltuma plūsmas blīvums - temps ar kādu enerģija iziet cauri konkrētam spirāles metāla laukumam. Lai labāk saprastu iedomāsimies 1 mazo, trauslo mikro spirālīti:
1.png
Un 1 BRANGO, SAREŽĢĪTO ,RESNO kleptona spirāli:
2.png
Tvaicēsim uz 200 vatiem. Pirmais "mazulītīs" rupji sakot tiks, ja ne izkausēts, tad viegli sadedzinās vati, sasmirdēs, un radīs bīstamu metālisku putekļu kārtu. Savukārt mūsu metāla milzis kleptons, ļoti viegli tiks galā ar visiem 200 vatiem. Kāpēc tā? Varbūt jau nojaušat, ka 1. variantā spirālē ir ļoti maz faktiskā metāla un tā laukuma, bet 2. variantā metāla ir tik daudz, ka tas knapi ielien mūsu "pilinātājos" un spēj viegli tikt galā ar neiedomājamo 200 vatu slogu. 1. Spirāle elementāri netiek galā ar tādu enerģijas daudzumu. Viņa uzkarst tīri un vienkārši par strauju un rezultātā sadzedzina vati.

"Labi seven11, bet kā to vispār var praktiski pielietot? Man gan jau ir jabūt siltuminženierim, lai vispār aptuveni varētu kaut ko tādu izrēķināt!"

Iepriekš teicu, ka šis triks ir nav sarežģits. Izmantosim http://www.steam-engine.org/ mājaslapu. Izpētiet bildi un pievērsiet uzmanību zaļajai ierāmētajai sadaļai. (Uzklikšķiniet uz bildes, lai palielinātu)
3.png
Šajā zaļi ierāmētajā sadaļā ir mūsu interesējošais siltuma plūsmas blīvums. Īsumā, maģiskais cipars ir 200 mW/mm². Pie šī cipara spirāle uzkarst ātri, nodziest ātri, vati nepiededzina un vispār ideāli sevi realizē. Tagad aizceļosim pagātnē, piemērā, kur bija mūsu spirāle Nr. 1: "mazulīša" variants, bet šoreiz konkretizēsim. Pieņemsim, ka spirāles diametrs bija 2.5mm, 1.0Ω, 9.5 vijumi, 26 AWG Kantāls. Kas notiek pie 200 vatiem? SPB ir 1771 mW/mm², kas ir ĻOTI STIPRI PAR DAUDZ nekā 200 mW/mm². Tāpēc arī vate piedega, garša bija rūgta u.c. Faktiski šo spirāli pāri 23 vatiem tvaicēt nebija jēgas.

Savukārt, ja mēs konkretizējam Nr. 2 absolūto monstrkleptonu2.5mm, 0.234Ω, 4.5 vijumi, 2*24 AWG "iekšējā bāze" aptīta ar 32 AWG, tad rezultāts ir precīzi 200 mW/mm². Par 1571 mW/mm² mazāk nekā nekā mūsu "mazulīša" mikro spirāles variantā.
4.png
Tāpēc arī tā vate man piedega...

Papētiet saitu, paeksperimentējiet, pamēģiniet uzbūvēt savu spirāli uz 200 mW/mm² jūsu vēlamajā vatu robežā un uzrakstiet man, kā jums veicās!

Ar cieņu,

seven11
Jums nav nepieciešamās tiesības, lai redzētu šim rakstam pievienotos failus.

Atgriezties uz “Spoles, kas, kā, no kā”

Kas ir Pieslēdzies

Lietotāji, kuri atrodas šajā forumā: 1 un 0 viesis