Bitcoin

Šeit runājam par visu, kas sasāpējies...
DVS
Aktīvs
Atbildes: 25
Pievienojies: 22 Apr 2015, 15:36
Nauda: : Locked

Re: Bitcoin

Raksts DVS » 12 Dec 2015, 23:12

Hello visiem!

Nu tad tā - papētīju šodien Bitcoin (BTC). Dienas garumā...

Jāsaka - diezgan ģeniāls izgudrojums, ļoti neatkarīgs, relatīvi drošs, bet man radās diezgan daudz pārdomu šai sakarā. Skat. zemāk :)))

Ļoti svārstīgs savā vērtībā, vismaz iepriekš. Kad tika sākta šī diskusija, tas jau bija diezgan stabils. Stabilitāti ietekmē pieprasījums un pieejamība (!).

Atšķirībā no jebkuras valūtas, ko izdod (drukā) valstu bankas, šī ir ierobežota emitācija. Kopā pasaulē būs aptuveni 21 miljons BTC, kas liekas maz, bet 0.00000001 BTC (425.81$ / 1BTC šobrīd) ir mazākā vienība, ko var pārskaitīt. Līdz ar to - jautājums: vai kādam būs interesanta (agri vai vēlu) nepieejama valūta?

Tālāk - ja šo "valūtu" nepārvalda IMF, piemēram, kam Latvija ir parādā, no kura aizņēmās tikko Grieķija (kas deva BTC lielu lēcienu vērtībā, jo grieķiem "spīdēja" noguldījumu atsavināšana virs 100 000 EUR, līdzīgi kā drakoniskā nodokļu politika Francijā, dēļ kuras Depardjē šodien ir tur, kur viņš ir…), tā vērtība nav pakļauta konsolidācijai. Nesaku, ka tas ir mazāks risks par akciju tirgiem, bet tomēr... Tas par politiku :))) Bet, manuprāt, ir par ko padomāt.

Visbeidzot, kas attiecas uz "mūsu" tēmu - FastTech pāriet uz BTC, jo viņu (ķīniešu) uzstādījums, vismaz pagaidām, ir būt BTC lietošanas priekšgalā, kas nav pirmā reize digitālas valūtas lietojumā. Kāpēc tā? Domājams, jo "pasaules fabrika" paņems jebkuru maiņas vienību pret savu (ne vienmēr :)) produktu. Un Ķīnai ir tik liels resurss, ka nopirkt visus 21 miljonu BTC tā var jau šodien, bet izmantotjot to "porcijās", tas tomēr ir sava veida instruments. Šeit atceramies FastTech, kuru lieto ļooooti daudzi, zināmu iemeslu dēļ.

Aktuāli ir tas, ka visur (vai daudz kur) tiek uzstādīti noteikumi, ierobežojumi, kas mums neļauj (vai neļaus) pirkt, vai ierobežos pirkumus saistībā ar veipu - FastTech, PayPal, kam, gan jau līdz ar jauniem politiskiem uzstādījumiem, pievienosies vēl kāds. Ko nu kam uzspiedīs...

Forex ļauj uz valūtu svārstību rēķina šo to nopelnīt. BTC, iespējams, ir kas līdzīgs - peļņas projekts, jo mistisku, vai tieši otrādi - pragmatisku iemeslu dēļ - nav zināms izgudrotājs / avots ...

Īsāk sakot mums ar laiku var nākties iepirkt veipa lietas apmaiņā pret šo digitālo valūtu, kā to pieņemts saukt.

P.S.: Šis ir mans viedoklis (īsumā) un nevienam neko neiesaku:)

DVS
Aktīvs

Raksts DVS » 12 Dec 2015, 23:27

Mazliet papildināšu par praktisko aspektu - nav gluži tā, ka cenu veido elektrība un datu apsrādes resursi. Resursu datu apstrādei ir gana - valdības kontrolētām organizācijām un "hakeriem'', piemēram... Bet šo valūtu veido tās lietojums - burtiski. Nav jauna BTC līdz brīdim, kad netiek veikta kārtējā transakcija un / vai tas netiek "izrakts" (mining), kas galīgi nav vienkāršs process. Mining's ir faktiski papildināt esošo kriptogrāfijas kodu, kas nav normālam datoram (lasi - serveru kopumam) pavelkams.
Lietotāja avatars
bubucis
Mākslinieks
Atbildes: 457
Pievienojies: 04 Jan 2015, 21:56
Atrašanās vieta: Kurzeme

Raksts bubucis » 12 Dec 2015, 23:30

Cik man ir zināms par bitcoina pamatiem un kā es to saprotu. Bitkoina pamatā ir kods kurš ir jāatkodē lai tiktu pie bitkoina. Sākumā tas kods bija mazs un atkodēšana prasija maz laika un resursus. Bitkoina "pašizmaksa" rodas no elektribas un pc dzelžu cenas. Jo elektriba dārgāka jo bitkoina cena augstāka, jo vairāk bitkoina tiek atkodēts, jo atkodejamais kods paliek ar vien garāks un tā tas turpinās joprojām. Tas nozimē, ka gala cena cena īsti nav zināma kad tiks izrakti visi bitkoini. Tas tā par pašiem pamatiem bez spekulācijām un mahinācijām. Un ja kāds kautkur kautko sāk kustināt un ietekmēt tad rezultāts nav paredzams kāda būs viņam vērtiba un vai tāds bitkoins vel pastāvēs nākotnē. Vismaz mans personigais viedoklis, ka tas būs vienigais stabilais maksasanas lidzeklis kad būs sabrukusi pasaules ekonomika pēc visām šitām kakām kas tagad tikai sākas( kari, teroristi,tautu staigāšana). Tagad jau patiesibā dolāram ir makulaturas vertiba ko joprojām katru dienu štancē klāt.Bet es ceru ka maldos...
Attēls
Patīk sarežģīt vienkāršas lietas lai būtu interesantāk...un vispār, brīžiem mēdzu būt kaitinošs.

Dzira:555vai Ry4 + ābou garša
VAMO box mod 40W un TAIFUN GT 1.6ohm, Subtank mini
DVS
Aktīvs

Raksts DVS » 12 Dec 2015, 23:37

Nu par globālo tēmu - manas domas ir līdzīgas, bet pasaulē ir pa daudz valūtu, kas atkarīgas, piemēram, no tā paša USD.

BTC nerodas gluži šādi - tas ir kods (jā), kas ir būtībā laika zīmogs. Katrs, kas veic maksājumu, pieliek šim kodam galā savu "nospiedumu", kas savukārt veido nākamās "banknotes" kodu. Ar elektrību sakars tikai tik daudz, cik ir "fermas", kas "rok". Piemēram, Islandē... Starpcitu, jau otra valsts, kuru pieminam šai sakarā, kurā BTC ir populārs... Kura arī cietusi smagu krīzi...
Lietotāja avatars
bubucis
Mākslinieks
Atbildes: 457
Pievienojies: 04 Jan 2015, 21:56
Atrašanās vieta: Kurzeme

Raksts bubucis » 12 Dec 2015, 23:45

Nu, es tik smalki nezinu. Vienkāršos vārdos sakot un neiedziļinoties sikumos mums domas ir vienādas.
Man viens pazistams džekiņs uz laptopa rok bitkoinus,jeb pareizak sakot bitkoinu- nu jau kuro mēnesi. :) bet viņš tā,inteteses pēc. Viņš pat bija aprēkinājis un bija idejas fermai lai butu to rentabli rakt.
Idealakais variants butu taka google serverus okeānā baro ar elektribu. Itkā elementāri. Ir tādi daudzi konteineri jūrā savienoti garā desā kurus jūras viļņi kistina un tur ir iztaisiti ģeneratori kurus ši kustība darbina. Bet googlei ir miljardi ar ko eksperimentēt.
Attēls
Patīk sarežģīt vienkāršas lietas lai būtu interesantāk...un vispār, brīžiem mēdzu būt kaitinošs.

Dzira:555vai Ry4 + ābou garša
VAMO box mod 40W un TAIFUN GT 1.6ohm, Subtank mini
DVS
Aktīvs

Raksts DVS » 12 Dec 2015, 23:50

Tieši tā, intereses pēc man ir doma izmēģināt transakciju / pirkumu, bet šobrīd nevienam neiesaku to darīt ar summu, kas ir lielāka par "ar mieru zaudēt", piemēram pokerī...

Atgriezties uz “Pļapātava”

Kas ir Pieslēdzies

Lietotāji, kuri atrodas šajā forumā: 7 un 0 viesi