Beidzot tiku līdz datoram, vajadzētu būt, ka viss strādā.
Sakarā ar to, ka serveris strādā nevis ar apache, bet gan nginx, ir nelielas problēmas ar ideālo konfigurāciju.
Nav vienotas instrukcijas, kā to visu sakonfigurēt, tāpēc brīžiem sanāk tāda kā bakstīšanās, kamēr uzbaksti pareizo variantu.
Es, kā opensource fans un low-end VPS servera īpašnieks, protams, gribu lietot daudz mazāk resursu rijīgo nginx. Līdz ar to līdzi velkās nelielas problēmas.
Pagaidām servera konfigā neko nemainīšu, jo man šķiet, ka viss strādā kā vajag.
Par izstrādi gribu pastāstīt vēl kaut ko un pabrīdināt.
Aizrāva mani nedaudz phpbb dzinējs, iepatikās visa tā pluginu sistēma. Šobrīd mēs darbojamies uz manis pilnībā pārtaisīta čata. Kods ņemts lielākoties no iepriekšējā, bet tas bija atsevišķs no phpbb, kuru es ar roķelēm iebūvēju kā vienkāršu linku. Šobrīd esmu to pilnībā pārstrādājis pēc jaunā phpbb standartiem kā extension.
Tuvākajā laikā plānoju pieprogrammēt klāt robotu, kurš čatā ziņos par jauniem ierakstiem forumā. Iepriekš šī funkcija it kā strādāja, bet viņa bija šķībi un nepareizi izstrādāta. Gribu, lai viss ir pa smuko - gan priekš paša phpbb, gan manis, gan jums.
Sakarā ar šo, iespējami nelieli gļuki.
P.s. Šeit vēl mazliet. Par sapņiem. Ir arī ideja ieviest čata 'private' ziņu, ja ir atsūtīts DM. Tas, man šķiet, būtu pavisam skaisti. Tad varētu palaist pavisam smuku phpbb pluginu plašākās tautās, jo šādu iespēju neesmu pagaidām nekur manījis.
P.p.s. Nāksies vien Jums mani ciest. Kāds nu esmu, tāds esmu.

......