http://apollo.tvnet.lv/zinas/smeketajie ... ike_button
Kā redzams no šī raksta, Veselības ministrija (VM) bīda likumprojektu kura mērķis ir pielīdzināt PT lietošanu parastajām, analogajām cigaretēm. Protams ka jābūt regulējumam, ko, kam, kas un kad drīkst tirgot. Jābūt normālai nodokļu politikai, lai valsts var saņemt savu daļu, bet arī lai pircŗjam nebūtu jāmaksā div,trīs vai pat četkārtīgi. Visas tās lietas ir jāsakarto, par to šubu nav, bet jādara tas tomēr būtu ņemot vērā visus aspektus, ne tikai naudas izsūkšana no lietotājiem.
Cik es saprotu tad smēķēšanas ierobežojumi sabiedriskās vietās tika ieviesti lai pasargātu nesmēķētājus no veselībai bīstamām vielām, kuras izdalās kad tiek smēķētas parastās, analogās cigaretes. Neviens pētijums nav pierādijis ka pēc tam kad esam izpūtuši tvaiku pēc PT lietošanas, mēs būtu izpūtuši kādas bistamas vielas. Pats tvaiks ko lietojam, inhalējam, ieelpojam ir līdz simt reizēm nekaitīgāks mūsu veselībai par tabakas lietošanas blakusproduktiem. Tad kāda mārutka pēc tvaicēšana tiek pielīdzināta smēķēšanai?
Regulējums un jaunie likuma grozijumi vairāk attieksies uz lietošanu un šķidrumiem, kā arī iespējams uz iztvaicētājiem. Vai tas regulēs baterijas, modus un citu perifēriju- nezinu, nekas netiek sīkāk paskaidrots.
Bet laikam jau tas ir iesēdies cilvēku prātos un apziņā ka mutulis = smēķēšana. Un atbildīgās personas nemaz nemēģina ieklausīties kādā citā viedoklī, vai nu ir doti strikti norādijumi, vai arī tas redzesloks un patstāvīgums ir tik šaurs ka nepieļauj iespēju, ka varētu būt arī savādāk...
Bet ko darīs valdība kad līdz Latvijai atnāks kofeīna šķidrumi, kuros nikotīns ir aizvietots ar kofeīnu? Vai pielīdzināsim kafijai? Lietot varēsim visās sabiedriskajās vietās? Intresanti...
Elektroniskās cigaretes vai personālo tvaicētāju (PT) nākotne Latvijā
- Gintchlv
- Paps
- Atbildes: 1067
- Pievienojies: 04 Jan 2015, 03:26
- Nauda: : Locked
- Atrašanās vieta: Cēsis, Latvija
- Veipoju kopš: 18 Jan 2013
- Kontakts:
- Gintchlv
- Paps
- Atbildes: 1067
- Pievienojies: 04 Jan 2015, 03:26
- Nauda: : Locked
- Atrašanās vieta: Cēsis, Latvija
- Veipoju kopš: 18 Jan 2013
- Kontakts:
Re: Personālo tvaicētāju (PT) nākotne Latvijā
Nu jā- kaut kā galīgi biju sašūmējies...WoTsoon rakstīja:Zinot tavu attieksmi pret vārdu - ecīgas, esmu mazliet nobažījies...
Vai man pašam nomainīt topika virsrakstu?

Bet nu jau atkal esmu spējīgs sakarīgi domāt, cik nu vispār ar manu vājo nervu sistēmu tas ir iespējams

Nesen bija Rīgas kungiem izgājis greizi, čoms uztaisija Ušakovam pētijumu, kuru nolaizija internetā, pat necenšoties ko pielabot vai uzlabot, saņēma naudiņu un domāja ka nu tik dzīvos zaļi. Bet nekā- acīgi cilvēki pieķēra, kauns gan Rīgas kungam, gan kunga čomam. Es domāju ka nu gan dabūs pa asti čoms vismaz, bet nekā- atdeva naudiņu un viss- nekādu problēmu!!! Un tad man bija tāds jautājums Ušakovam- ja jau čoms ar tūkstošiem varēja tā darit, tad arī Rīgas pilsētas sabiedriskā transportā noķertie ''zaķi'' mierīgi samaksā kontrolierim biļetes cenu un brauc tālāk!!! Tur tak pat tūkstoši nav- ja to čomu nebūtu pieķēruši, viš jau arī labprātīgi to naudu neatdotu,pieķēra naudu atdeva un viss- brīvs un godīgs cilvēks!
Un te jau arzemēs notiek tas pats riņķī apkārt- kāmēr nepieķer tik ilgi ir cinijami un respektabli kungi, kad pieķer tad krāpnieki un meļi. Samaksā parādus sabiedrībai, atsēž par katriem piecim nozagtajiem miljoniem pa gadam un dzīvo tālāk, labi dzīvo....
Eh atkal iespringu, laikam jau nav par tēmu- bet politiķi visur vienādi- nez kāds es būtu politiķis....
Kas ir Pieslēdzies
Lietotāji, kuri atrodas šajā forumā: 3 un 0 viesi