Tvaicēšana kā atkarība?!

Par tvaicēšanas ietekmi uz mūsu veselību.
Pētijumi, novērojumi un sajūtas.
Lietotāja avatars
Gintchlv
Paps
Atbildes: 1067
Pievienojies: 04 Jan 2015, 03:26
Nauda: : Locked
Atrašanās vieta: Cēsis, Latvija
Veipoju kopš: 18 Jan 2013
Kontakts:

Tvaicēšana kā atkarība?!

Raksts Gintchlv » 10 Mai 2015, 20:30

Te ir WoTsoona topiks par nesmēķēšanas ietekmi uz veseību, bet vakar čatā Gestapo ielika labu video par to vai tvaicēšana nepārtop par jaunu atkarību? Video ir krievu valodā:
Slēpts teksts, attēls, media- parādīt
phpBB [media]
Īsumā par šajā video: tiek uzdots jautājums vai pārejot no smēķēšanas uz tvaicēšanu vai mēs neiegūstam jaunu atkarību? Laikam jau jāatzīst ka iegūstam gan, vismaz manā skatijumā.
Kā tika pateikts video- kād vel smēķējām, skatijāmies lai pa dienu īpaši nepārsniegtu pašu noteikto limitu cīgu smēķēšanā, vidēji nopīpējām paciņu dienā,kurš vairāk,kurš mazāk, neņemsim vērā tusus kur patēriņš citreiz pat dubultojās. Bet vispār jau parasti pieturējāmies pie noteikta cigarešu daudzuma dienā.
Ar PT(personālajiem tvaicētājiem) sākumā bija tāpat- dienā divas,trīs 1100mh ego baterijas dienā + 2-4ml šķidruma + 1 CE4 coils nedēļā,divās. Tvaicējām un priecājāmies :)
Biku vēlāk jau nāca dauble coili, oki,biku dārgāk, biku šķidrums vairāk.
Un tad subohmi vai tuvu tiem...Šķidruma patēriņš trīskāršojas,četkārtīgi! Jā, ar pārbūvējamajiem tankiem koilu izmaksas vispār smieklīgas, protams ka cenšamies paši jaukt arī šķidrumu, izmaksas salīdzinot ar pirkšanu bodē- kapeikas.
Rezultātā PT netiek izlaist no rokas, tvaiks tiek pūsts uz vella paraušanu, katru otro dienu,ja ne katru, tiek uztīta kāda spolīte jauna, cita drāts-o šitam garša labāka, šitam tvaiks kuplāks!!!
Un modi? Eh, agrāk bija vieglak-ego baterija un gatavs. Šodien- 15,20,30,50 watu modi, eh pamaz- 100w un 150w, nu tas tā lai ir! Bet tiem jau vel vajag baterijas, lādētājus! Un mēs visu to pērkam. Es spriežu pēc sevis, kā arī palasos forumā.
Un tad es saprotu ka man jau ir uzradusies jauna atkarība- tagad situācija ir tāda ka nevaru pirk neko jaunu jo nebūšu visu vasaru mājās- nebūs kam saņemt paciņu! Un esmu sapratis ka varu iztikt ar to ko jau esmu sapircis :D Jautājums ir vai būtu pieticis ja dzīvotos pa māju? Pat nezinu kā būtu bijis....
Protams ka varam to saukt par dzīves stilu, dzenu, bez atšķirības, manā skatijumā atkarība ir atkarība, sauc kā gribi.
Viens visā šjā priecēES VAIRS NESMĒĶĒJU! Zinu ka manai veselībai 100% būtu veselīgāk ja arī netvaicētu, bet bez tā arī vairs nevaru, gan jau ka varētu mēģināt atmest, bet vai to vēlos? :evil:
Un kādas ir jūsu domas?

Attēls
Gestapo
Dežurants
Atbildes: 316
Pievienojies: 20 Mar 2015, 10:54
Atrašanās vieta: Ogre
Kontakts:

Re: Tvaicēšana kā atkarība?!

Raksts Gestapo » 10 Mai 2015, 21:11

Jā, tāpēc arī padalījos ar Sergeja video linku, viņš pateica to, ko es domāju.
Sākums bija pieticīgs, viens štrunta evod ar 1100 mah, nu skaidrs, ka nepietika, pauzēs drusku palādēju un tad vilku tālāk, tad nopirku atsevišķu pamatni aka bateriju arī uz 1100 mah, ja abus pa nakti uzlādēju, dienai bija gana, šķidrums aizgāja maz, baigi neskaitīju, bet ar 6mg 10ml bondzeli pietika no piektdienas vakara līdz pirmdienas rītam. Bet nu vienalga bija sajūta, ka nevar pietiekami "sapīpēties". Tad jau sāku meklēt informāciju internātā un tas viss ievilka kā atvarā, nebeidzami video un raksti (arī tā tika atrast vapeforums) dažādās mēles. Sākumā viens protanks, tad otrs no Kangerteča, tad Vamo mods, kas gandrīz atnāca kopā ar Sigelei mini box modu, tad Goblins un vēl aerotanks un kur ta vēl ceļā Taifūns. Tad labas 18650 baterijas un to lādētājs, tad stieples rullis un smalka japāņu vate, tad coili tankiem un coili aerotankam, tad jau gatavas 50 spoles un gatavas 50 spoles ar visu vati :D, vopšim naudas atvars.
Teiksim mods mani (mini) apmierina, bet ar augšu vēl nav labi, pagaidām labākais ir aerotanks (goblins gaida stiepli un vati), bet atkal tur nav labi tas, ka pat vienā iepakojumā coili atšķiras viens no otra, tur laikam "jāslavē" biedru ķīniešu vēlme visu saražot lēti bet štruntīgi :D, ja tie coili būtu visi vienādi un visi ok, tad varētu nopirkt 50paku un bēdu nezināt labu laiku, nomaini tik ik pēc nedēļas vai cik tur, bet tā diemžēl nav un tāpēc ir skaidrs, ka beigās ir jānonāk pie pārbūvējamā devaisa, kuram visu varēšu salikt pats kā gribēšu un attiecīgi vainot vai slavēt tikai sevi nevis "biedrus".
Sergejs teica, ka vajag apstāties, bet kā lai apstājas, ja vēl nav sasniegts tas, kas viss apmierina? Ceru to mirkli sagaidīt un viss, tad eksperimenti varētu beigtos, vates tampons, stieples rullis un daži litri ar bāzēm :D
Un par pašu topika un Sergeja uzdoto jautājumu par atkarību, jā - tvaicēšana ir atkarība, gluži tāpat kā analogu smirdināšana, bet analogu lietošana nav un nevar būt hobijs, bet tvaicēšana var un ir par tādu kļuvusi manā gadījumā.
Es īpaši neatšķiros tagad no viena sava drauga, kas ir aizrautīgs makšķernieks un pērk bez jēgas un gala visādus štrumus zivju ķeršanai, zivju jau vairāk nepaliek, bet aizraušanās ir. :)
Labi vai slikti, domā paši - man patīk...
Attēls
Ego-T->Vamo 15W->Siegalei 30W->iStick 100w->Cloupor 80W->Cuboid 200W->Smok Guardian III 75W->KangerTech DripBox 160w
Lietotāja avatars
bubucis
Mākslinieks
Atbildes: 457
Pievienojies: 04 Jan 2015, 21:56
Atrašanās vieta: Kurzeme

Raksts bubucis » 11 Mai 2015, 10:29

Nu jau kādu laiku esmu sevi pieķēris pie domas par tvaicēšanas pārtraukšanu. To jau es te nesen izteicu ari skaļi.
Parasti ir tā, ka meklēju kompromisus. Tas varbūt arī ir iemesls kamdēl neesmu pārgājis uz subtankiem, jo tad ar vienu batariju dienu neizvilkšu. Bet kūpinot savus 1.5ohm bez problēmam veselu dienu izvelku un vel bišķīt.
Cik var redzēt no malas, tad daudziem kūpināšana ir atkarība no iepirkšanās ko smuki paslēpj zem vārda hobijs.
Es laikam savā ziņā esmu unikāls vai arī atpalicis, jo nu jau vairāk par gadu kūpinu savu 18eur vērto vamo un taifun gt. Protams, ir mēģinājumi bijuši mainit tvaicētāju, bet tie kautkada iemesla dēļ nav patikuši. Tāds bija taigun gt v2.
Nu ok, nomainiju vamo mikreni pa 14eur lai butu iespēja pameģināt subtanku. Es savā ziņā esmu skops(taupīgs?) jo negribu izdot naudu pa dzelžiem kurus var iztaisit pa lēto pats. Jo visas ecigas sastāv no mikrenes un batarijas. Un pārējais ir tikai noformējums. Man tādā ziņa labi, ka esmu pieticīgs, man pietiek un izbaudu to kas man ir. Bet tas tāds, subjektīvs viedoklis.
Man ari nepatik, ka savu ecigu neizlaižu no rokām. Būs jāsāk audzināt raksturs laikam...jo tā ir atkarība.
Attēls
Patīk sarežģīt vienkāršas lietas lai būtu interesantāk...un vispār, brīžiem mēdzu būt kaitinošs.

Dzira:555vai Ry4 + ābou garša
VAMO box mod 40W un TAIFUN GT 1.6ohm, Subtank mini
Lietotāja avatars
bubucis
Mākslinieks

Raksts bubucis » 11 Mai 2015, 11:54

P.s. Bet katram jau ir sava gaume,domas un uzskati. Šeit nav tā ka manējais variants ir tas pareizais, vai kāda cita variants ir nepareizs. Viss ir atkarīgs no tā kā pats jūtas un cik katram ir liela tā robeža gan finansialā,gan rakstura robeža kur satiekas hobijs ar atkarību. Ja to visu var puslīdz taisni noturēt, tad ir ok. Vel jāatceras, ka bieži savas atkarības nemaz neapzinamies, lai kāda tā būtu. Un atrunāties mēs visi mākam. :)
Attēls
Patīk sarežģīt vienkāršas lietas lai būtu interesantāk...un vispār, brīžiem mēdzu būt kaitinošs.

Lietotāja avatars
bubucis
Mākslinieks

Raksts bubucis » 12 Mai 2015, 09:49

A man iepirkšanās netā vsp ir
hobijs... :lol: :lol: :lol:
Man ari tā agrāk bija ka uz pastu bija pēc paciņām jāiet katru dienu. :) tagd ar to visu esmu piebremzējis. Pasutu tikai tādas lietas kas patiešām ir vajadzīgas un nevis tapēc ka lēts un interesants. :)
Attēls

Atgriezties uz “Veselība”

Kas ir Pieslēdzies

Lietotāji, kuri atrodas šajā forumā: 2 un 0 viesi